Calendarul evenimentelor

<<  Iunie 2020  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Oraș Digital European

banner orasdigital

Program operațional

proiecttgms

Bilete on-line

teatru

Ordine și siguranță

180x150

Salvați copiii

salvati-copiii-logo

Autoritatea Națională Turism

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

e-Romania

sis2 

Wikipedia:

wikipedia

Mărime text:

 

 

1. Acest centru așa cum îi spune și numele este Centrul Social Adăpost de Noapte – adică oferă adăpost beneficiarilor pentru o perioadă SCURTĂ!
2. În această perioadă, Centrul Social Adăpost de Noapte Târgu Mureș are 117 beneficiari – ceea ce înseamnă 15 familii și 51 persoane individuale.
3. Așadar, în Centrul Social sunt cazate - 15 familii dintre care 8 familii de bună credință ce au înțeles situația și s-au conformat solicitărilor Primăriei de a se muta pentru o perioadă scurtă și 7 familii care refuză să colaboreze și amenință personalul Primăriei! Important, târgumureșenii trebuie să știe că există HCL 137/2018 care prevede acordarea unei sume de 1000 de lei timp de 5 luni (!) pentru chirie, familiilor beneficiare ale Centrului Social Adăpost de Noapte Târgu Mureș, tocmai pe timpul efectuării acestor reparații ! Una din condițiile de acordare a acestui ajutor de 1000 de lei este ca beneficiarii SĂ PRESTEZE MUNCĂ ÎN FOLOSUL COMUNITĂȚII, fapt care nu convine unor beneficiari, ce nu doresc să muncească doar să primească ajutorul! 
4. Totodată în Centrul Social sunt cazați 51 de beneficiari individuali – 26 și-au afirmat dorința să colaboreze cu Primăria și sunt dispuși să își rezolve problema locativă – 25 nu colaborează ! Întrebarea firească este - de ce unii beneficiari sunt de bună credință și s-au străduit iar alții nu s-au străduit să își rezolve problemele locative?
5. Toți beneficiarii primesc din partea Primăriei:
    - Venit minim garantat între - 142 lei - 819 lei /în funcție de numărul de persoane din familie.
    - Cantina socială – 12 lei/zi
    - Transport local pentru persoane cu handicap și elevi – între 80 lei – 160 de lei
    - (după caz) Alocație minori - 150 de lei/copil
    - (după caz) Pentru copii cu handicap școlarizați – 250 de lei/lună
    - (după caz) Pentru copii preșcolari stimulente educaționale – 50/lei pe lună
    - (după caz) Pentru persoanele cu handicap - 1263 de lei indemnizație de însoțitor
    Aceste venituri sunt completate de :
   - (după caz) Îndemnizația de handicap de la 60 – 500 lei plătită de Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială.
   - (după caz) Îndemnizația de handicap complementară 110 lei plătită de Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială.
6. Cea mai mare taxă de cazare plătită la Centrul Social Adăpost de Noapte este de 4 lei pentru o zi de cazare! Această sumă nu a fost plătită în ultimul an de nici unul dintre beneficiari!!
7. Numărul intervențiilor Poliției Locale din cauza scandalurilor provocate de beneficiari la Centrul Social Adăpost de Noapte în ultimele 12 luni = 27 de intervenții.
8. Primăria suportă și cheltuielile legate de  firma de pază, 24 ore din 24, de la Centrul Social Adăpost de Noapte.
9. Numărul intervențiilor echipelor de salubritate la Centrul Social Adăpost de Noapte din cauza murdăriei provocate de beneficiari = de 3 ori săptămânal + o dată pe lună dezinsecție mobilier și haine. Intervenția echipelor de salubrizare (pe lună) costă cetățeanul târgumureșean 460 lei/lună și intervenția echipelor de dezinsecție costă 560 de lei/lună.
10. Din toți cei cazați la Centrul Social Adăpost de Noapte, 8 persoane - ce sunt din categoria celor care nu doresc să colaboreze și incită spiritele - sunt înregistrate cu Plângeri Penale pentru fapte de agresiune sexuală și vătămare corporală
11. Suma de 210.000 lei a fost cheltuită în luna mai 2019 pentru reparații grupuri sanitare, uși, ferestre, alte pagube produse de beneficiari în urma vandalizării și distrugerii.
12. Mai multe firme din județ și din țară au oferit contracte de muncă beneficiarilor de la Centrul Social Adăpost de Noapte, cu salarii decente, cazare, bonuri de masă, dar ofertele au fost REFUZATE! Stăm la dispoziția târgumureșenilor cu lista companiilor care au venit cu aceste oferte!
13. Totodată vă stăm la dispoziție cu declarațiile celor care au înțeles să colaboreze și își asumă mutarea pe perioada reparațiilor.

După toate aceste detalii lăsăm târgumureșenii de bună credință să judece dacă Primăria și-a făcut sau nu datoria în cazul acestor beneficiari ai Centrului Social Adăpost de Noapte Târgu Mureș.

Direcția de Asistență Socială Târgu Mureș

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Inapoi

buton MOL

buton bike track2

buton QA COVID19

Proiecte Europene

buton proiecte europene

Iaz Batal

banner iazbatal fazare

Noutăți

buton parcare
buton taxe impozite3
buton prog sitpf
buton prog acte identitate online
buton prog casatorii online2
buton prog transc online2
mobilepay.fw
taxe_online1
arta3d
banner_harta
ban siletina
locuri de munca

Proiecte. Strategii

Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - RO3
plan mobilitate
banner sidu.fw
banner calea verde
banner paed1.fw
grupul de actiune
banner_proiecte1
Digital Mures
Oras ECO
banner_pug
banner_arh
banner iaz.fw

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

Rețele sociale

FacebookTwitterYoutube

Vizitatori

Azi:69
Ieri:1416
Săptămânal:3801
Lunar:3801
Toate3123707