Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Uniós projektek

buton proiecte europene

EU4Business

eu4business

Zagytározó

banner iazbatal fazare

Fogyasztóvédelem

InfoCons

112-es segélzhívó szám

112 logo

Eseménynaptár

<<  Február 2023  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Online jegyek

buton teatrul national hu

Mentsük meg a gyerekeket!

salvati-copiii-logo

Országos Turisztikai Hatóság

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

Wikipedia:

wikipedia_hu


 

 

R O M Á N I A
MAROS MEGYE

MAROSVÁSÁRHELY MEGYEI JOGÚ VÁROS
P O L G Á R M E S T E R

 

2019. augusztus 23-án kelt

1802-es számú RENDELET

a marosvásárhelyi városi tanács rendes ülésének összehívásáról 2019. augusztus 29-re

 

Marosvásárhely Megyei Jogú Város polgármestere,

A közigazgatási törvénykönyvre vonatkozó 57/2019. számú sürgősségi kormányrendelet 133. cikkelyének (2) cikke, a 134. cikkely (1) cikkének a) pontja, (2) cikke, (3) cikkének b) pontja, és a 196. cikkely (1) cikkének b) pontja értelmében

Elrendeli:

1. cikkely: Összehívja a marosvásárhelyi városi tanácsot rendes ülésre csütörtökön, 2019. augusztus 29-én 14 órára a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal székhelyének 45-ös termébe a mellékelt összehívó dokumentumnak megfelelően.

2. cikkely: Az ülés napirendi tervezetébe beírt dokumentumokat a marosvásárhelyi városi tanács tanácstagjainak rendelkezésére bocsátják, papíralapú és elektronikus formában.

3. cikkely: A napirendre vett Határozattervezetet a törvény által előírt dokumentumok kíséretében láttamozás végett elküldik a marosvásárhelyi városi tanács szakbizottságainak.

4. cikkely: Az említett Határozattervezettel kapcsolatban módosító javaslatokat megfogalmazni és benyújtani a közigazgatási törvénykönyvre vonatkozó 57/2019. sürgősségi kormányrendelet 138. cikkelyének 12. cikkében szereplő feltételek szerint lehet.

5. cikkely: Jelen rendelet véghezvitelével Marosvásárhely Megyei Jogú Város jegyzőjét bízzák meg.

6. cikkely: A közigazgatási törvénykönyvre vonatkozó 57/2019. sürgősségi kormányrendelet 252. cikkelyének 1. cikke c pontja, 255 cikkelyének, valamint a közigazgatási eljárási törvénykönyvre vonatkozó 554/2004. törvény 3. cikkelyének 1. cikke előírásai értelmében jelen rendeletet benyújtják Maros megye prefektusának törvényességi felülvizsgálat végett.

dr. Dorin Florea
polgármester

Törvényességét ellenjegyzi
Marosvásárhely Megyei Jogú Város főjegyzője
Buculei  Dianora-Monica

 


 

Marosvásárhely Megyei Jogú Város polgármesterének
2019.08.23-ai 1802-es Rendeletének melléklete

 

ÖSSZEHÍVÓ

Marosvásárhely polgármesterének 2019. augusztus 23-ai 1802-es számú rendelete értelmében összehívják Marosvásárhely helyi tanácsának rendes ülését csütörtökön, 2019. augusztus 29-én 14 órára a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal Győzelem tér 3. szám alatti székhelyének 45-ös számú termébe.

NAPIRENDEN:

 

1. Határozattervezet a 2018.04.28/116-os számú tanácsi határozar 1-es cikkelyének módosításáról, amely a szociális lakások, visszaszolgáltatott lakások bérlőinek lakás-, szükséglakás-, állami alapból bérlakás- és fiataloknak szánt bérlakás-kérelmeket elbíráló szakbizottság összetételének frissítéséről szól.

2. Határozattervezet a 60/2017-es számú helyi tanácsi határozat módosításáról, amely a nem lakhatási rendeltetésű helyiségek elosztását végző szakbizottság összetételének frissítéséről.

3. Határozattervezet egy bérleti szerződés megújításáról, amely egy nem lakhatási rendeltetésű helyiségre vonatkozik, valamint a város tulajdonát képező helyiségek kiosztásáról.

4. Határozattervezet a névjegyzék elfogadásáról a rezidens orvosoknak és fiatal egészségügyi szakembereknek szánt ANL-lakások kiutalása érdekében, bérlési céllal, Marosvásárhelyen, a Gheorghe Marinescu utca 21. szám alatt.

5. Határozattervezet a műszaki mutatók frissítéséről, beleértve az 1-es mellékletet a „A városi terek újradefiniálása multifunkcionális központtal a marginalizált lakóközösségekben, annak érdekében, hogy Marosvásárhely marginalizált övezeteiben közhasznú szolgáltatások létesüljenek” elnevezésű projekt esetében.

6. Határozattervezet a Marosvásárhelyen, a Nyár utca 46. szám alatt található 88 négyzetméteres telek átadásáról Marosvásárhely Megyei Jogú Város tulajdonába a SC Actamedica SRL-től.

7. Határozattervezet a Marosvásárhelyen, a Gyümölcsfa utca 2. szám alatt található 22 négyzetméteres telek átadásáról Marosvásárhely Megyei Jogú Város tulajdonába Ţăran Ioan Cristiantól és Ţăran Mihaela Iulianától.

8. Határozattervezet a Marosvásárhelyen, a Gyümölcsfa utcában található 125 négyzetméteres telek átadásáról Marosvásárhely Megyei Jogú Város tulajdonába Dan Cristian Florintól.

9. Határozattervezet a Marosvásárhelyen, a Kishegyszőlő utcában található 572 négyzetméteres telek átadásáról Marosvásárhely Megyei Jogú Város tulajdonába Kósa Anikótól.

10. Határozattervezet a Marosvásárhelyen, a Kihegyszőlő utcában található 373 négyzetméteres telek átadásáról Marosvásárhely Megyei Jogú Város tulajdonába Kósa Anikótól.

11. Határozattervezet a Marosvásárhely Megyei Jogú Város tulajdonát képező 41 négyzetméteres telek közvetlen haszonbérbeadásról Lucaciu Gheorghénak.

12. Határozattervezet arról, hogy a helyi költségvetésből valutában finanszírozzák a 2019. szeptember 5-9. között a magyarországi Zalaegerszegre utazó marosvásárhelyi küldöttség járandóságát.

13. Határozattervezet arról, hogy a helyi költségvetésből valutában finanszírozzák a 2019. szeptember 7-11. között a németországi Berlinbe utazó marosvásárhelyi küldöttség járandóságát.

14. Határozattervezet a 2017. február 23-ai 61-es számú helyi tanácsi határozat 1-es cikkelyének módosításáról, amely a Marosvásárhelyi Kulturális és Tudományegyetem tudományos tanácsának összetételére vonatkozik.

15. Határozattervezet a létszámkeret módosításáról és kiegészítéséről, amelyet a 144/2019-es helyi tanácsi határozatban hagytak jóvá, amely a Marosvásárhelyi Városi Sportklub Szervezeti ábrájának, Létszámkeretének és Szervezési és működési szabályzatának módosításáról és kiegészítéséről szól.

16. Határozattervezet a 6/2016-os számú helyi tanácsi határozat módosításáról, amely Marosvásárhely Helyi tanácsának szakbizottsági tagjainak megválasztásáról szól.

17. Határozattervezet újabb járulék-igénylési időszak megszervezéséről a 2020-as évre vonatkozóan, a 34/1998-as törvény alapján, amely a Romániában jogi személyiséggel rendelkező egyesületeknek és alapítványoknak juttatott támogatásókról rendelkezik, amelyek szociális egységeket alapítanak és működtetnek, a vonatkozó módosításokkal és kiegészítésekkel.

18. Határozattervezet a Cselekvési terv elfogadásáról, a marosvásárhelyi helyi tanács költségvetéséből üzemeltetett és támogatott szociális szolgáltatásokra vonatkozóan 2019-ben.

19. Határozattervezet a Marosvásárhelyi szociális szolgáltatások fejlesztési stratégiájának elfogadásáról a 2019-2024-es időszakra vonatkozóan.

20. Határozattervezet az Együttműködési megállapodás jóváhagyásáról a Kelet-Európai Szaporodás-egészségügyi Intézettel.

21. Határozattervezet a városrendezési dokumentáció elfogadásáról a „Térségi Városrendezési Terv (PUZ) – funkcionális övezet részleges átminősítése termelési/raktározási helyiségek számára”, Új gát utca szám nélkül, a vonatkozó helyi városrendezési szabályozással. Haszonélvező: SC „Tekarom” SRL.

22. Határozattervezet a Célszerűségi tanulmány elfogadásáról a marosvásárhelyi Közvilágítási közszolgálat kezelési módozatára vonatkozóan.

23. Határozattervezet a 2019. július 4-ei 206-os helyi tanácsi határozat módosításáról és kiegészítéséről, amely a gépkocsiparkolók méreteit érintő bizonyos helyi szintű városrendezési szabályozás jóváhagyására vonatkozik.

24. Határozattervezet arról, hogy Marosvásárhely Megyei Jogú Város köztulajdonába megvásárolják a Méhész utca és a Segesvári út közötti telket.

25. Határozattervezet a Dózsa György út 79. szám alatti 390 négyzetméteres ingatlan 64/390 részének Marosvásárhely Megyei Jogú Város magántulajdonába tartozásának tanúsításáról.

26. Határozattervezeta Dózsa György út 183. szám alatti 4055 négyzetméteres telekből 150 négyzetméternek Marosvásárhely Megyei Jogú Város magántulajdonába tartozásának tanúsításáról. 

27. Határozattervezet ideiglenesen Marosvásárhely Megyei Jogú Város köztulajdonába telekeléséről a Béga utcai 1345 négyzetméteres teleknek.

28. Határozattervezet a Marosvásárhelyen, az Alsóforduló utcában található 20 négyzetméteres telek átadásáról Marosvásárhely Megyei Jogú Város tulajdonába a Gls Wise Trading SRL-től, amelyet Pușcaș Maria, Pușcaș Ioan és Pușcaș Raul Sebastian képvisel.

29. Határozattervezet Marosvásárhely Megyei Jogú Város magántulajdonát képező javak lebontásáról, megsemmisítéséről és értékesítéséről.

30. Határozattervezet a 2019. július 4-ei 206-os helyi tanácsi határozat módosításáról és kiegészítéséről, amely a gépkocsiparkolók méreteit érintő bizonyos helyi szintű városrendezési szabályozás jóváhagyására vonatkozik.

31. Határozattervezet a 2019. augusztus 1-jei 213-as helyi tanácsi határozat módosításáról, amely a „Művészetek és mesterségek iskolája műhelyeinek teljeskörű korszerűsítése és felújítása – Gheorghe Șincai Technológiai Líceum” elnevezésű projekt támogatási kérelmének és a vonatkozó költségek jóváhagyása vonatkozik.

 

A napirenden szereplő dokumentációt elektronikus és papíralapú formában a marosvásárhelyi helyi tanácsosok rendelkezésére bocsátották.
A napirenden levő Határozattervezeteket, a törvény által előírt dokumentáció kíséretében, jóváhagyás végett elküldték a marosvásárhelyi helyi tanács szakbizottságaihoz.
A Határozattervezetekkel kapcsolatban módosításokat lehet megfogalmazni és benyújtani, a közigazgatási jogszabályra vonatkozó 57/2019-es sürgősségi kormányhatározat 138. cikkelyének 12. cikke értelmében.

dr. Dorin Florea polgármester

 


 

Melléklet a Marosvásárhelyi Helyi tanács
2019.08.29-ei rendes ülésének összehívójához

 

NAPIRENDTERVEZET
Marosvásárhely Megyei Jogú Város Helyi tanácsának csütörtökön,
2019. augusztus 29-én 14 órától esedékes rendes üléséhez

 

1.Határozattervezeta 2018.04.28/116-os számú tanácsi határozar 1-es cikkelyének módosításáról, amely a szociális lakások, visszaszolgáltatott lakások bérlőinek lakás-, szükséglakás-, állami alapból bérlakás- és fiataloknak szánt bérlakás-kérelmeket elbíráló szakbizottság összetételének frissítéséről szól. 

2.Határozattervezet a 60/2017-es számú helyi tanácsi határozat módosításáról, amely a nem lakhatási rendeltetésű helyiségek elosztását végző szakbizottság összetételének frissítéséről.

3.Határozattervezet egy bérleti szerződés megújításáról, amely egy nem lakhatási rendeltetésű helyiségre vonatkozik, valamint a város tulajdonát képező helyiségek kiosztásáról.

4.Határozattervezet a névjegyzék elfogadásáról a rezidens orvosoknak és fiatal egészségügyi szakembereknek szánt ANL-lakások kiutalása érdekében, bérlési céllal, Marosvásárhelyen, a Gheorghe Marinescu utca 21. szám alatt.

5.Határozattervezet a műszaki mutatók frissítéséről, beleértve az 1-es mellékletet a „A városi terek újradefiniálása multifunkcionális központtal a marginalizált lakóközösségekben, annak érdekében, hogy Marosvásárhely marginalizált övezeteiben közhasznú szolgáltatások létesüljenek” elnevezésű projekt esetében.

6.Határozattervezet a Marosvásárhelyen, a Nyár utca 46. szám alatt található 88 négyzetméteres telek átadásáról Marosvásárhely Megyei Jogú Város tulajdonába a SC Actamedica SRL-től.

7.Határozattervezet a Marosvásárhelyen, a Gyümölcsfa utca 2. szám alatt található 22 négyzetméteres telek átadásáról Marosvásárhely Megyei Jogú Város tulajdonába Ţăran Ioan Cristiantól és Ţăran Mihaela Iulianától.

8.Határozattervezet a Marosvásárhelyen, a Gyümölcsfa utcában található 125 négyzetméteres telek átadásáról Marosvásárhely Megyei Jogú Város tulajdonába Dan Cristian Florintól.

9.Határozattervezet a Marosvásárhelyen, a Kishegyszőlő utcában található 572 négyzetméteres telek átadásáról Marosvásárhely Megyei Jogú Város tulajdonába Kósa Anikótól.

10.Határozattervezet a Marosvásárhelyen, a Kihegyszőlő utcában található 373 négyzetméteres telek átadásáról Marosvásárhely Megyei Jogú Város tulajdonába Kósa Anikótól.

11.Határozattervezet a Marosvásárhely Megyei Jogú Város tulajdonát képező 41 négyzetméteres telek közvetlen haszonbérbeadásról Lucaciu Gheorghénak.

12.Határozattervezet arról, hogy a helyi költségvetésből valutában finanszírozzák a 2019. szeptember 5-9. között a magyarországi Zalaegerszegre utazó marosvásárhelyi küldöttség járandóságát.

13.Határozattervezet arról, hogy a helyi költségvetésből valutában finanszírozzák a 2019. szeptember 7-11. között a németországi Berlinbe utazó marosvásárhelyi küldöttség járandóságát.

14.Határozattervezet a 2017. február 23-ai 61-es számú helyi tanácsi határozat 1-es cikkelyének módosításáról, amely a Marosvásárhelyi Kulturális és Tudományegyetem tudományos tanácsának összetételére vonatkozik.

15.Határozattervezet a létszámkeret módosításáról és kiegészítéséről, amelyet a 144/2019-es helyi tanácsi határozatban hagytak jóvá, amely a Marosvásárhelyi Városi Sportklub Szervezeti ábrájának, Létszámkeretének és Szervezési és működési szabályzatának módosításáról és kiegészítéséről szól.

16.Határozattervezet a 6/2016-os számú helyi tanácsi határozat módosításáról, amely Marosvásárhely Helyi tanácsának szakbizottsági tagjainak megválasztásáról szól.

17.Határozattervezet újabb járulék-igénylési időszak megszervezéséről a 2020-as évre vonatkozóan, a 34/1998-as törvény alapján, amely a Romániában jogi személyiséggel rendelkező egyesületeknek és alapítványoknak juttatott támogatásókról rendelkezik, amelyek szociális egységeket alapítanak és működtetnek, a vonatkozó módosításokkal és kiegészítésekkel.

18.Határozattervezet a Cselekvési terv elfogadásáról, a marosvásárhelyi helyi tanács költségvetéséből üzemeltetett és támogatott szociális szolgáltatásokra vonatkozóan 2019-ben.

19.Határozattervezet a Marosvásárhelyi szociális szolgáltatások fejlesztési stratégiájának elfogadásáról a 2019-2024-es időszakra vonatkozóan.

20.Határozattervezet az Együttműködési megállapodás jóváhagyásáról a Kelet-Európai Szaporodás-egészségügyi Intézettel.

21.Határozattervezet a városrendezési dokumentáció elfogadásáról a „Térségi Városrendezési Terv (PUZ) – funkcionális övezet részleges átminősítése termelési/raktározási helyiségek számára”, Új gát utca szám nélkül, a vonatkozó helyi városrendezési szabályozással. Haszonélvező: SC „Tekarom” SRL.

22.Határozattervezet a Célszerűségi tanulmány elfogadásáról a marosvásárhelyi Közvilágítási közszolgálat kezelési módozatára vonatkozóan.

23.Határozattervezet a 2019. július 4-ei 206-os helyi tanácsi határozat módosításáról és kiegészítéséről, amely a gépkocsiparkolók méreteit érintő bizonyos helyi szintű városrendezési szabályozás jóváhagyására vonatkozik.

24.Határozattervezet arról, hogy Marosvásárhely Megyei Jogú Város köztulajdonába megvásárolják a Méhész utca és a Segesvári út közötti telket.

25.Határozattervezet a Dózsa György út 79. szám alatti 390 négyzetméteres ingatlan 64/390 részének Marosvásárhely Megyei Jogú Város magántulajdonába tartozásának tanúsításáról.

26.Határozattervezeta Dózsa György út 183. szám alatti 4055 négyzetméteres telekből 150 négyzetméternek Marosvásárhely Megyei Jogú Város magántulajdonába tartozásának tanúsításáról. 

27.Határozattervezet ideiglenesen Marosvásárhely Megyei Jogú Város köztulajdonába telekeléséről a Béga utcai 1345 négyzetméteres teleknek.

28.Határozattervezet a Marosvásárhelyen, az Alsóforduló utcában található 20 négyzetméteres telek átadásáról Marosvásárhely Megyei Jogú Város tulajdonába a Gls Wise Trading SRL-től, amelyet Pușcaș Maria, Pușcaș Ioan és Pușcaș Raul Sebastian képvisel.

29.Határozattervezet Marosvásárhely Megyei Jogú Város magántulajdonát képező javak lebontásáról, megsemmisítéséről és értékesítéséről.

30.Határozattervezet a 2019. július 4-ei 206-os helyi tanácsi határozat módosításáról és kiegészítéséről, amely a gépkocsiparkolók méreteit érintő bizonyos helyi szintű városrendezési szabályozás jóváhagyására vonatkozik.

31.Határozattervezet a 2019. augusztus 1-jei 213-as helyi tanácsi határozat módosításáról, amely a „Művészetek és mesterségek iskolája műhelyeinek teljeskörű korszerűsítése és felújítása – Gheorghe Șincai Technológiai Líceum” elnevezésű projekt támogatási kérelmének és a vonatkozó költségek jóváhagyása vonatkozik.

 

Marosvásárhely Megyei Jogú Város főjegyzője,
Buculei  Dianora-Monica

 

Alpolgármester
e
av. Papuc Sergiu Vasile

Társadalmi-kulturális,
vagyoni és  kereskedelmi
tevékenységek igazgatósága

Ügyvezető igazgató-helyettes,
Blaga Zătreanu Cosmin

Főépítész igazgatósága
Főépítész, Miheț Florina Daniela

Műszaki igazgatóság,
Ügyvezető igazgató, Racz Lucian

Szociáli Igazgatóság
Ügyvezető igazgató, Maier Mihaela

Közterületfelügyelőség,
Igazgató, Moldovan Florian

Maros sport- szabadidőközpont
Igazgató, Cîrcu Ioan

Marosvásárhelyi Kulturális
és Tudományegyetem

Igazgató,  Dr. Csegzi Sándor

Helyi tanácsos
Magyary Előd

Helyi tanácsos
Csiki Zsolt

Helyi tanácsos
Peti Andrei

Helyi tanácsos
Bakos Levente Attila

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Vissza
buton MOL hu

Grafic lunar colectare deseuri

buton program multianual sustinere familii

dastgmures hu
buton dfltgm hu
buton prog sitpf hu

Covid-19

buton masuri covid19 hu

Újdonságok

BP hu
buton birou unic hu
buton parcare hu
buton prog acte identitate online hu
buton prog casatorii online2 hu
buton prog transc online2 hu
buton studiu parcari2 hu
buton recomandari sezon estival hu
buton harta targu mures hu
buton program transport local hu

Betöltendő állások

buton posturi vacante hu

Projektek. Stratégiák

Banner planificare strategica
Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - HU3
Concurs AMSP3
buton plan mobilitate urbana hu
buton sidu hu
buton calea verde hu
buton paed hu
buton gal hu
buton orasul eco hu
buton puzcp hu
buton plan urbanistic general hu
buton atelier urban peisagistica hu
banner_proiecte1
Digital Mures
buton cetatea medievala hu

Secțiune RUTI conform SNA

banner anticor.fw 

Társadalmi hálózatok

FacebookTwitterYoutube

Látogatók

Ma:421
Tegnap:1228
A héten:7739
A hónapban:4569
Összesen4466997