Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Proiecte Europene

buton proiecte europene

Proiecte PNRR

buton pnrr

POIM 2014 - 2020

buton poim

EU4Business

eu4business

Iaz Batal

banner iazbatal fazare

Protecția consumatorilor

InfoCons

Serviciul de urgență 112

112 logo

Ziua informării preventive

ziua inform preventive

fiipregatit.ro

fiipregatit.ro

Calendarul evenimentelor

<<  Iulie 2024  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Bilete online

buton teatrul national

Salvați copiii

salvati-copiii-logo

Autoritatea Națională Turism

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

Wikipedia:

wikipedia


cu 

stema 4 aurban

 

ATELIERUL URBAN DE PEISAGISTICĂ „CURTEA ORAŞULUI”

Sesiunea de primăvară 2012 – amenajarea terenurilor aferente unor unităţi de învăţământ

 

În urma unei serii de întâlniri organizate de către Primăria Tîrgu Mureş prin Direcţia Arhitect Şef în colaborare cu Administraţia Domeniului Public, Administraţia Serelor, Parcurilor şi Zonelor Verzi şi Serviciul Investiţii, Reparaţii Şcoli, Biserici şi Spitale, specialiştii voluntari participanţi la sesiunea de primăvară a Atelierului Urban de Peisagistică „Curtea Oraşului” au elaborat 4 proiecte de amenajare a terenurilor aferente a patru unităţi de învăţământ: Colegiul Naţional „Al. Papiu Ilarian”, Gimnaziul „Al. Ioan Cuza”, Gimnaziul „George Coşbuc” şi Gimnaziul „Romulus Guga”.

Propunerile de amenajare s-au adaptat nevoilor specifice fiecărei şcoli, nevoi care au fost identificate în urma discuţiilor cu directorii unităţilor de învăţământ şi cu elevii. Soluţiile pentru amenajarea terenurilor de sport şi de joacă sunt în acord cu legislaţia privind protecţia utilizatorului. Intervenţiile recomandate acordă posibilitatea implicării elevilor în realizarea unora dintre amenajări şi întreţinerea lor. În acest fel se contribuie la responsabilizarea şi dezvoltarea creativităţii copiilor prin activităţi cum ar fi alegerea plantelor, plantarea acestora în vase pregătite special în acest sens şi îngrijirea lor în decursul unui ciclu de învăţământ sau vopsirea în diverse culori a unor suprafeţe anoste. Alte idei urmărite de proiectanţi au fost de a asigura mai multă verdeaţă şi umbră pentru terenurile de sport şi zonele frecvent utilizate de elevi, precum şi mai multe spaţii de şezut, de a reda mai multă intimitate zonelor utilizate de elevi în funcţie de categoria de vârstă sau de activitatea prevăzută în spaţiul respectiv.

Ultima întâlnire care a avut loc în cadrul acestei serii de întâlniri, organizată în data de 25 aprilie 2012 la sediul Primăriei, s-a desfăşurat în prezenţa directorilor şi reprezentanţilor unităţilor de învăţământ, în intenţia de a asigura implicarea şi suportul acestora.

Proiectele vor putea fi vizualizate pe site-ul Primăriei www.tirgumures.ro, implementarea acestora urmând să se facă în decursul acestui an.

 

Proiect Gimn Al. Ioan Cuza

01-Plan Existent

02-Plan Propunere

03-3D


Proiect Scoala Romulus Guga
 
 
 
 
 
 

 

cu

Începând cu 24 Martie 2011, în cadrul primăriei se organizează prin Direcţia Arhitect Şef, împreună cu Administraţia Domeniului Public şi Administraţia Serelor, Parcurilor şi Zonelor Verzi – servicii ale Municipiului Tîrgu Mureş, un Atelier Urban de Peisagistică pe care iniţiatorii l-au numit „Curtea Oraşului”. Acest atelier se doreşte a fi un catalizator al energiei şi talentului unor specialişti tineri sau a celor mai experimentaţi,  în cadrul căruia diverse zone ale spaţiului public tîrgumureşean să fie replanificate pentru a fi redate locuitorilor ca spaţii eficiente şi atrăgătoare.

La primul demers s-au ales trei areale cu locuinţe colective: în  zona străzii Petru Dobra, o altă zonă cuprinsă între str. Rămurele şi Cutezanţei, şi o alta în lungul Bdului 1 Decembrie 1918. La regândirea spaţiilor publice s-a ţinut cont de doleanţele asociaţiilor de proprietari, având totodată ca scop eficientizarea circulaţiilor pentru maşini şi pentru pietoni, a spaţiilor de parcări aferente zonelor de locuinţe, organizarea arealelor verzi, a unor spaţii de joacă, precum şi unor mici zone de odihnă. Demn de menţionat este faptul că, în urma acestui proces, au rezultat un număr mai mare de parcări şi  suprafeţe mai mari de spaţii verzi decât în varianta existentă, acest lucru fiind posibil datorită regândirii minuţioase a unor spaţii ineficient organizate înainte.

Oraşele europene care pun un accent deosebit pe integrarea spaţiului natural în citadin utilizează,acolo unde este posibil, materiale prietenoase faţă de natură pentru a facilita absorbţia apei pluviale direct în pământ sau a căldurii excesive pe timpul verii. În acelaşi scop ne-am propus să folosim materiale cu permeabilitate crescută a suprafeţelor ocupate cu parcări, cum ar fi dale înierbate sau alte materiale cu rezultate asemănătoare. Acolo unde terenul a permis, specialiştii au profitat de denivelările acestuia pentru a oferi copiilor obiecte de joacă animatoare specifice pentru zonele accidentate. Ca materiale dendro- floricole se vor folosi specii crescute în serele primăriei, iar mobilierul urban disponibil este cel de pe piaţă, având un raport bun preţ – calitate.

Ne  declarăm deosebit de încântaţi de disponibilitatea  celor aproximativ 15 specialişti în arhitectură, peisagistică şi horticultură care au participat până în prezent la atelier alături de echipa primăriei şi intenţionăm să continuăm colaborarea pentru reproiectarea şi reamenajarea unor noi amplasamente.
 
 Proiect Bulevardul 1 Decembrie 1918
1. Prezentare proiect
 
Proiect Str. Petru Dobra
1. Prezentare proiect
 
3. Proiect Str. Ramurele
 

 

3
stema 4 aurban
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Inapoi

Alegeri2024

buton MOL

buton program transport local

buton program multianual sustinere familii

Grafic lunar colectare deseuri

buton spclep
buton weekend ro
seretirgumures
dastgmures ro
buton dfltgm
buton prog sitpf

Noutăți

BP
buton birou unic
buton parcare
buton parcare
buton prog acte identitate online
buton prog casatorii online2
buton prog transc online2
buton recomandari sezon estival
buton harta targu mures

Posturi vacante

buton posturi vacante

Proiecte. Strategii

Banner planificare strategica
Banner SIPOCA
Banner POCA
buton strategia smart city
buton plan mobilitate urbana
buton sidu
buton calea verde
buton paed
buton gal
buton orasul eco
buton plan urbanistic general
buton puzcp
Concurs CIPS ro 180
Banner PtaCuzaVodaRO 180
BannerMyCity - RO3
Concurs AMSP3
buton atelier urban peisagistica
buton proiectele orasului
buton digital mures
buton cetatea medievala

Secțiune RUTI conform SNA

banner anticor.fw 

Rețele sociale

FacebookTwitterYoutube

Vizitatori

Azi:714
Ieri:1070
Săptămânal:11079
Lunar:21241
Toate5184584