Uniós projektek

buton proiecte europene

Zagytározó

banner iazbatal fazare

Eseménynaptár

<<  Március 2021  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Online jegyek

buton teatrul national hu

Mentsük meg a gyerekeket!

salvati-copiii-logo

Országos Turisztikai Hatóság

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

Wikipedia:

wikipedia_hu


 

A XV. alkalommal szervezett Marosvásárhelyi Napok úgy szervezés szempontjából mint az események változatosságának és súlyának –gazdasági-, kulturális-, sportesemények - szempontjából sikeresnek bizonyultak – értékelt  a május 31-i, keddi sajtótájékoztató keretén belül dr. Dorin Florea polgármester. A rendezvények sorozatából, az elöljáró egy pár olyanra vonatkoztatott, amelyek a város hírnevét érvényesítik hosszú távon, országos valamint nemzetközi szinten: Marosvásárhelyi rali – a sport területén, Stradivarius koncert – a magas színvonalú kulturális események kategóriájából, a „Pro Urbe” és „Amici Urbis” kitüntetések adása – a polgármesteri hivatal új berendezéssel elátott tanácstermében (a helyiség teljes mértékben át lesz gondolva és rendezve, annak érdekében, hogy alkalmassá tegyék a városi intézmények és szervezetek ilyen jellegű eseményeinek lebonyolítására).  Távlatilag, tervben van egy a Marosvásárhelyi Napok keretén belül megszervezendő kamarazene fesztivál, mivel a marosvásárhelyiek nagy érdeklődést tanúsítanak az ilyen jellegű események iránt. Figyelembe véve, hogy a Marosvásárhelyi Napok egybeesnek a ballagásokkal, a polgármester ebben az időszakban 2 szabadnapot ajánl, hogy a marosvásárhelyiek örvendhessenek a május végének. Úgyszintén, megoldást keresnek arra, hogy a forgalom a város központjában ne legyen korlátozva ebben az időszakban.

Május hónapja, amúgy is nagyon gazdag és túlzsúfolva van a város szempontjából fontos eseményekkel:  a Romániai Municípiumok Egyesülete – Valerian Vreme és Traian Igas miniszterek részvételével – amelynek keretén belül fontos döntéseket hoztak a helyi közigazgatás területén, a tárgyalás folytatása a város terveinek lebonyolításában érdekelt miniszterekkel stb.  Dorin Florea polgármester megismételte, hogy a város terveinek támogatásáért (egyik közülük a vasút városon kívüli helyezése), a Szállításügyi miniszter Anca Boagiu asszony „Amici Urbis” kitüntetést kapott, a Marosvásárhelyi Napoknak alárendelt események keretén belül.

Más sorrendben, Dorin Florea polgármester bejelentette, hogy a PDL egészségügyi bizottságának alelnökeként, ajánlatokat fog előterjeszteni az illetékes hatóságokhoz, a reformok folytatása érdekében, orvosi szakterületen , lényegében a páciensek orvosi kezeléshez való egyenlő, hatékony és méltányos hozzáférését, valamint a szakosodott intézményekben való helyes diagnózis megállapítását célozva.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Vissza
buton MOL hu
buton masuri covid19 hu
buton QA COVID19 hu

Újdonságok

buton ghiseu online impozite taxe hu
buton birou unic hu
buton parcare hu
buton taxe impozite3 hu
buton prog sitpf hu
buton prog acte identitate online hu
buton prog casatorii online2 hu
buton prog transc online2 hu
buton studiu parcari2 hu
buton mobilepay hu
buton plateste taxe online hu
buton cinema arta hu
buton harta targu mures hu
buton program transport local hu

Betöltendő állások

buton posturi vacante hu

Projektek. Stratégiák

Banner planificare strategica
Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - HU3
buton plan mobilitate urbana hu
buton sidu hu
buton calea verde hu
buton paed hu
buton gal hu
buton orasul eco hu
buton plan urbanistic general hu
buton atelier urban peisagistica hu
banner_proiecte1
Digital Mures
buton cetatea medievala hu

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

Társadalmi hálózatok

FacebookTwitterYoutube

Látogatók

Ma:230
Tegnap:1713
A héten:5887
A hónapban:5887
Összesen3477123