Marosvásárhelyi Kulturális Tudományegyetem

buton UCS

Eseménynaptár

<<  Január 2021  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Európai digitális város

banner orasdigital

Operációs program

proiecttgms

Online jegyek

buton teatrul national hu

Mentsük meg a gyerekeket!

salvati-copiii-logo

Országos Turisztikai Hatóság

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

Wikipedia:

wikipedia_hu


 

 

A lakosságtól érkezett számos kérésre igyekeztünk választ találni, amikor a polgármesteri hivatal csapata (ígéretéhez híven) átfogó projektet készített kerékpársávok kialakítására.

Tisztességtelen és képmutató az, hogy ezeknek a biciklisávoknak a kialakítását megszavazta a helyi tanács, DE nem hagyta jóvá a projekt kivitelezéséhez szükséges pénzösszegeket!!!

Így, a projekt véglegesítését és az ÖSSZES engedély beszerzését követően (a legfontosabb a megyei rendőrség közúti osztályának jóváhagyása, amelyet a 290.904/04.06.2019 számú átiratban közöltek), a polgármesteri hivatal kénytelen azzal szembesülni, hogy több mint 6 hónapja (!) ebben a projektben is AKADÁLYOZZÁK némely helyi tanácsosok, akik csupán a lakosság „felbosszantását" szeretnék elérni, a közelgő helyi választások felvezetéseként.

Már akár holnap hozzáláthatnánk! MINDEN szükséges engedélyünk és projektünk megvan! Azonban nincs pénzünk az közlekedési jelzőtáblákra, a jelzőtáblák és a vonatkozó piktogramok felszerelésére és az összes egyéb kiadásra. Nem sok pénz, de mindenféle kifogást és akadályt kitalálnak, hogy ez a projekt se fejeződjön be.

Szégyenletes ez az állandó konfliktus egyes tanácsosok a polgármesteri hivatal vezetősége között, a konfliktusnak leginkább a lakosok látják a kárát. Ismét keserűséggel állapíthatjuk meg, hogy bizonyos tanácsosok és jelöltek egyetlen választási „ajánlata" az a káros és középkori felfogás maradt: „gáncsoljuk a polgármesteri hivatalt".

Íme, a helyi tanácsosok által GÁTOLT bicisklisávok konfigurációja:

I útvonal (dél – észak):

- Kereskedelmi övezet – Dózsa Gy. út – Petrom benzinkút (közös sáv gyalogosoknak és kerékpárosoknak, 2 menetiránnyal, új nyomvonalon); Petrom benzinkút – Rakodó utca (közös sáv gyalogosoknak és kerékpárosoknak, 2 menetiránnyal); Dózsa Gy. út, Rakodó utca kereszteződése – Bodoni úti kereszteződés (kerékpársáv az út két oldalán; az északi járdán kereszteződik a Rakodó, a Rozmaring, a Cukorgyári és a Tordai utcával, a déli járdán pedig a Vajdahunyad, a Resicabánya, a Nagydisznód, a Béga, a Gyulafehérvári, a Bogáti, a Kalapács utcákkal); Dózsa Gy. út, Bodoni utca kereszteződése – Rózsák tere kereszteződés (közös sáv gyalogosoknak és kerékpárosoknak, 2 menetiránnyal); Rózsák tere (új helyszín: Győzelem tér – 2 menetirány, a sétányt övező járdák – 1 menetirány); Rózsák tere – Forradalom utca (kereszteződés a Călărașilor/Lovasság utcával) (sáv 1 menetiránnyal); Forradalom utca (közös sáv gyalogosoknak és kerékpárosoknak, 1 menetiránnyal); Forradalom tér (sáv 2 iránnyal, a Petrom-töltőállomástól indul, kereszteződik a Visó utcával és a N. Grigorescu utcával); 1989. december 22. út, kereszteződés a N. Grigorescu utcával – kereszteződés a Székely vértanúk utcával (sáv 1 menetiránnyal az út mindkét oldalán); 1989. december 22. út Gh. Marinescu utca, a Székely vértanúk utcai kereszteződéstől a vasútig és az Ifjúsági házig (közös sáv gyalogosoknak és kerékpárosoknak, 1 menetiránnyal); 1989. december 22. (sáv 2 menetirányban új nyomvonalon és közös sáv gyalogosoknak és kerékpárosoknak 2 menetiránnyal; az út vasút melletti részétől kezdődik, egészen a város Marosszentgyörgy felőli közigazgatási széléig).

II útvonal (kelet – nyugat):

- Tudor Vladimirescu negyed, Poklos patak, Jeddi út övezete – kereszteződés a Testvériség utcával, áthalad a Haladás utcán (sáv 2 menetiránnyal új nyomvonalon); Tudor Vladimirescu negyed – Poklos patak – kereszteződés a Testvériség utcával – a Năvodari utcával (sáv 1 menetiránnyal a Poklos patak 2 partján, új nyomvonalon; áthalad az 1918. december 1. úton, a Bazsalikom utcán, a Bucsin utcán, a Năvodari utcán); Tudor Vladimirescu negyed, Poklos patak – központi övezet, kereszteződés a Năvodari és a Szabadság utcával (sáv 1 menetiránnyal a Poklos patak 2 partján; a Năvodari utcai kereszteződéstől indul, áthalad a Cserealja utcán, az Arató utcán, a Govora utcán, a Budai Nagy Antal utcán, a Kertész utcán, a Petrilla utcán, a Dózsa Gy. utcán, a L. Rebreanu utcán, a Iuliu Maniu utcán, az Emil Dandea utcán, a Zernyest utcán, az Alkony utcán, a Hársfa utcán, a Nyárád utcán, a Bucsecs utcán, a Bábolna utcán, a Borona utcán, a Kertész utcán, a Vető utcán, a Plevna utcán); Tudor Vladimirescu negyed – Testvériség utca (sáv 1 menetiránnyal, a Poklos pataki kereszteződéstől kezdődik, áthalad a Harmónia, a Jövő és a Munka utcán, az 1918. december 1. úti jelzőlámpával ellátott kereszteződésig); Tudor Vladimirescu negyed – Pandúrok útja (sáv 1 menetiránnyal és kerékpársáv 2 menetiránnyal új nyomvonalon; az 1918. december 1. úti jelzőlámpával ellátott kereszteződéstől kezdődik, áthalad Szorgalom, a Zsidó vértanúk, a Cernavodă, az Erdély, a Predeal, Sellenberk, a Szucsáva, a T. Vladimirescu utcákon); Bőség utca (sáv 2 menetiránnyal; a Szabadság úti kereszteződéstől kezdődik, áthalad a Gh. Șincai, a Traian Moșoiu utcákon, a Cuza Vodă utcai nagypiac bejáratánál, a Hóvirág, a Szászsebes utcákon); Tamás Ernő utca (sáv 2 menetiránnyal); Villanytelep utca – Călărașilor/Lovasság utca (sáv 2 menetiránnyal; a Mátyás király tértől kezdődik, áthalad a Maros-híd alatt és a Kárpátok sétányára ér); Kárpátok sétánya (2 sávos út); Maros szabadidős központ (2 sávos út; a Kárpátok sétány és a Gát utca kereszteződésétől kezdődik, párhuzamosan halad a turbinaárokkal, áthalad a gyalogoshídon egészen a Maros-komplexum 2-es bejáratánál levő parkolóig).

harta trasee biciclete

Több tucat kerékpáros jelezte elégedetlenségét ezzel a helyzettel kapcsolatban, amely már több mint 6 hónapja húzódik, és ezúttal kérjük a helyi tanácsosoktól, hogy szavazzák meg a kerékpárútakra előirányzott pénzösszegeket, hogy idén tavasszal szabadon tekerhessenek az említett útszakaszokon!

Marosvásárhely Polgármesteri Hivatala
A bel- és külkapcsolati osztály

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Vissza
buton MOL hu
buton masuri covid19 hu
buton QA COVID19 hu

Uniós projektek

buton proiecte europene

Zagytározó

banner iazbatal fazare

Újdonságok

buton birou unic hu
buton parcare hu
buton taxe impozite3 hu
buton prog sitpf hu
buton prog acte identitate online hu
buton prog casatorii online2 hu
buton prog transc online2 hu
buton studiu parcari2 hu
buton mobilepay hu
buton plateste taxe online hu
buton cinema arta hu
buton harta targu mures hu
buton program transport local hu

Betöltendő állások

buton posturi vacante hu

Projektek. Stratégiák

Banner planificare strategica
Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - HU3
buton plan mobilitate urbana hu
buton sidu hu
buton calea verde hu
buton paed hu
buton gal hu
buton orasul eco hu
buton plan urbanistic general hu
buton atelier urban peisagistica hu
banner_proiecte1
Digital Mures
buton cetatea medievala hu

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

Társadalmi hálózatok

FacebookTwitterYoutube

Látogatók

Ma:1044
Tegnap:1123
A héten:1044
A hónapban:50148
Összesen3401625