UCS Târgu Mureș

buton UCS

Eseménynaptár

<<  Szeptember 2020  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Európai digitális város

banner orasdigital

Operációs program

proiecttgms

Online jegyek

teatru

Mentsük meg a gyerekeket!

salvati-copiii-logo

Országos Turisztikai Hatóság

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

Wikipedia:

wikipedia_hu

Mărime text:

 

 

Mindannyian egy nehéz időszakon mentünk keresztül, amely sajnos továbbra is fennáll, még ha nem is ugyanolyan intenzitással, mint eddig. De az Istenbe vetett hit és a szolidaritás összefogásra késztetett és erősebbé tett minket a koronavírus-fenyegetettséggel szemben. Marosvásárhely Polgármesteri Hivatala a Marosvásárhelyi Szociális Igazgatósággal közösen kitartott a város legsebezhetőbb polgárai mellett és több intézkedést hozott ennek a társadalmi kategóriának a támogatása érdekében.

Az időskorúak megsegítésére, a 28.604 személy közül 2.881 kisjövedelmű részesült támogatásban, alapélelmiszereket tartalmazó csomagban.

Eszerint a városbeli, hozzátartozók nélküli, beteg vagy fogyatékkal élő időskorúak tanácsadásban, támaszban, érzelmi támogatásban és útmutatásban részesültek a jelenlegi helyzetben felmerülő különféle kérdésekkel kapcsolatosan, valamint az állami/magángondozási és ellátó központokba való beutaláshoz szükséges okiratok kitöltésében is.

Több mint 12.000 adag melegételt (leves és főétel!) biztosítottunk mindmáig az időseknek.

Ugyanakkor több mint 5.500 adag melegételt és több mint 12.700 adag hidegételt biztosítottunk a hajléktalanoknak, a továbbiakban, a veszélyhelyzet ideje alatt pedig meleg étkezést biztosítunk számukra.

Továbbá több mint 3.000 adag melegételt (leves és főétel!) osztottunk ki az elszigetelésben/önkéntes házi elszigetelésben levő, hozzátartozók nélküli személyeknek, akik szerepelnek a Maros Megyei Közegészségügyi Igazgatóság nyilvántartásaiban.

Elszigetelésben/önkéntes házi elszigetelésben levő több mint 650 személy, az idősotthonban lakó személyek, de más társadalmi kategóriákból is, támogatásban részesültek személyi higiéniai termékeket tartalmazó csomag formájában, az Európai Megsegítési Alapból támogatott Hátrányos helyzetű személyek megsegítési programján keresztül, a 43/2020 sürgősségi kormányrendeletnek megfelelően.

250 fogyatékkal élő személy részesült tanácsadásban, számukra online/telefonos támaszt és lelki támogatást nyújtottak a jelenlegi helyzetben, azoknak pedig, akiknek lejár a fogyatékossági igazolványuk érvényessége, tájékoztatást kaptak arról, hogy ezek határidejét meghosszabbították 90 nappal a sürgősségi állapot lejártát követően.

És nem utolsósorban a 277 gyerek közül, akiknek szülei külföldön tartózkodnak munka miatt, 33-at a nagyszülők gondozására bíztak, 12-en részesültek lelki tanácsadásban és támaszban, ugyanakkor támogatást is igényeltek, ami élelmiszert és testápoló cikkeket tartalmazó csomagból állt.

Erkölcsi kötelesség és talán több is ennél, hogy köszönetet mondjunk és hálánkat fejezzük ki azoknak a cégeknek és üzletembereknek, akik csatlakoztak a marosvásárhelyi közösségben azonosított szükségletek felkarolása, kielégítése érdekében, péktermékek, hentesáru, tejtermékek, tojás, zöldségek, valamint édességekből álló adományokkal.

Végül szeretnénk kifejezni reményünket, hogy viszontlássuk egymást, hogy ismét együtt legyünk, mint a „régi szép időkben!", folytassuk az egész közösség érdekében önökkel közösen elkezdett projekteket.

 

Claudiu Maior,
Marosvásárhely polgármesterének tanácsadója

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Vissza
buton MOL
buton BEC
lucrari stradale
buton bike track2

buton QA COVID19

Proiecte Europene

buton proiecte europene

Iaz Batal

banner iazbatal fazare

Újdonságok

buton parcare
buton taxe impozite3 hu
buton prog sitpf hu
buton prog acte identitate online hu
buton prog casatorii online2 hu
buton prog transc online2 hu
buton studiu parcari2 hu
mobilepay.fw
taxe_online1
arta3d
banner_harta
ban siletina

 

locuri de munca hu

Projektek. Stratégiák

Banner planificare strategica
Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - HU3
plan mobilitate
banner sidu.fw
banner calea verde
banner paed1.fw
grupul de actiune
banner_proiecte1
Digital Mures
Oras ECO
banner_pug
banner_arh
banner iaz.fw

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

Társadalmi hálózatok

FacebookTwitterYoutube

Látogatók

Astazi:6
Ieri:1476
Saptamanal:4253
Lunar:34914
Mind3253214