UCS Târgu Mureș

buton UCS

Calendarul evenimentelor

<<  Septembrie 2020  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Oraș Digital European

banner orasdigital

Program operațional

proiecttgms

Bilete on-line

teatru

Salvați copiii

salvati-copiii-logo

Autoritatea Națională Turism

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

Wikipedia:

wikipedia

Mărime text:

 

 

Cu toții am traversat o perioadă dificilă care, din păcate, încă mai persistă, chiar dacă nu cu aceeași intensitate ca până acum. Dar credința în Dumnezeu și solidaritatea ne-au unit, făcându-ne mai puternici în fața amenințării coronavirusului. Primăria Târgu Mureș împreună cu DAS Târgu Mureș au rămas alături de cei mai vulnerabili cetățeni ai acestui municipiu și au întreprins mai multe măsuri de sprijinire a acestei categorii sociale.

Pentru ajutorarea persoanelor vârstnice, din cele 28.604 de persoane, 2.881 cu venituri mici au beneficiat de sprijin constând în pachete cu produse alimentare de strictă necesitate.

Astfel, persoanele vârstnice, fără susținători, bolnave sau cu handicap de pe raza orașului au beneficiat de consiliere, suport, sprijin emoțional și îndrumare în diversele probleme apărute în contextul actual, dar și în întocmirea dosarelor pentru internare în centre de îngrijire și asistență de stat/private.

Peste 12.000 de porții de hrană caldă (ciorbă și fel principal!) au fost acordate până în prezent persoanelor vârstnice.

Totodată, peste 5.500 de porții de hrană caldă și peste 12.700 de porții de hrană rece au fost acordate persoanelor fără adăpost, iar, în continuare, pe perioada stării de alertă asigurându-li-se acestora câte o masă caldă.

De asemenea, peste 3.000 de porții de hrană caldă (ciorbă și fel principal!) au fost distribuite persoanelor aflate în izolare/autoizolare, fără aparținători, aflaţi evidențele Direcției de Sănătate Publică Mureș.

Peste 650 de persoane aflate în izolare/autoizolare, persoane din căminul pentru vârstnici, dar și alte categorii, au beneficiat de sprijin constând în pachete cu produse de igienă personală, oferite prin intermediul Programului Ajutorarea Persoanelor Defavorizate - finanțat din Fondul de Ajutor European, conform OUG nr. 43/2020.

250 de persoane cu dizabilități au beneficiat de consiliere, oferindu-li-se suport și sprijin emoțional online/telefonic în contextul actual, iar celor cărora le expiră valabilitatea certificatelor de încadrare în grad de handicap, li s-a adus la cunoștință faptul că valabilitatea acestora a fost prelungită încă cu 90 de zile după finalizarea stării de urgență.

Și, nu în ultimul rând, din cei 277 de copii ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate, 33 au fost lăsați în grija bunicilor, 12 beneficiind de consiliere și suport emoțional, solicitând, totodată, și sprijin care a constat în produse alimentare și de igienă.

O datorie morală, şi poate mai mult decât, atât ne obligă să transmitem mulțumiri şi întreaga noastră gratitudine firmelor și oamenilor de afaceri care s-au alăturat efortului nostru de susținere a nevoilor identificate la nivelul comunității tărgumureșene cu donații constând în produse de panificație, mezeluri, brânzeturi, ouă, legume, dar și dulciuri.

Dorim să ne exprimăm în final dorinţa de a ne revedea, de a fi împreună „ca în vremurile bune!", să continuăm proiectele începute alături de dumneavoastră, spre beneficiul întregii comunităţi.

Claudiu Maior,
Consilier primar Târgu Mureș

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Inapoi

buton MOL

buton BEC
lucrari stradale
buton bike track2

buton QA COVID19

Proiecte Europene

buton proiecte europene

Iaz Batal

banner iazbatal fazare

Noutăți

buton parcare
buton taxe impozite3
buton prog sitpf
buton prog acte identitate online
buton prog casatorii online2
buton prog transc online2
mobilepay.fw
taxe_online1
arta3d
banner_harta
ban siletina
locuri de munca

Proiecte. Strategii

Banner planificare strategica
Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - RO3
plan mobilitate
banner sidu.fw
banner calea verde
banner paed1.fw
grupul de actiune
banner_proiecte1
Digital Mures
Oras ECO
banner_pug
banner_arh
banner iaz.fw

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

Rețele sociale

FacebookTwitterYoutube

Vizitatori

Azi:271
Ieri:2575
Săptămânal:271
Lunar:30932
Toate3249232