UCS Târgu Mureș

buton UCS

Calendarul evenimentelor

<<  Ianuarie 2021  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Oraș Digital European

banner orasdigital

Program operațional

proiecttgms

Bilete online

buton teatrul national

Salvați copiii

salvati-copiii-logo

Autoritatea Națională Turism

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

Wikipedia:

wikipedia


 

Facilități la taxe și impozite pentru proprietarii sau utilizatorii de clădiri care desfășoară activități economice

Consiliul Local al Municipiului Târgu Mureș a adoptat joi, 26 noiembrie 2020, în ședință ordinară, un proiect de hotărâre privind acordarea unor facilități fiscale la plata impozitului pe clădiri, pentru durata stării de urgență și respectiv de alertă decretate în anul 2020.

Proiectul, inițiat de primarul Soós Zoltán, prevede reducerea impozitului anual pe clădiri cu până la 50%, pentru clădirile nerezidenţiale, aflate în proprietatea persoanelor fizice sau juridice.

Cine sunt beneficiarii?

1. Proprietarii care folosesc clădirile pentru activitatea economică proprie sau le-au dat în folosinţă printr-un contract de închiriere, comodat sau prin alt tip de contract, în același scop, iar în timpul stării de urgenţă și / sau alertă au fost obligaţi, potrivit legii, să îşi întrerupă total activitatea economică sau deţin certificatul pentru situaţii de urgenţă emis de Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri prin care se certifică întreruperea parţială a activităţii economice;

2. Utilizatorii clădirilor care au fost obligați, potrivit legii, să își întrerupă activitatea economică în perioada pandemiei vor fi scutiți de la plata taxei lunare pe clădiri.

Pentru a beneficia de aceste facilități, proprietarii clădirilor trebuie să depună, până la data de 21 decembrie 2020, la Direcția Taxe și Impozite a Primăriei, o cerere de acordare a reducerii, însoţită de o declaraţie pe propria răspundere.

Un alt proiect de hotărâre, inițiat de primarul Soós Zoltán și aprobat de Consiliul Local, se referă la "Consolidarea capacității unităților de învățământ din Târgu Mureș în vederea gestionării situației de pandemie generată de virusul SARS-COV-2 2020" și cheltuielile aferente acestuia.

Potrivit proiectului, unitățile de învățământ vor fi dotate cu echipamente de protecție și dispozitive medicale necesare desfășurării activității elevilor și profesorilor: măști pentru adulți și copii, halate de unică folosință, dezinfectant pentru suprafețe de nivel mediu, dezinfectant pentru nebulizator, dezinfectant pentru mâini, termometre digitale cu infraroșu, lampă bactericidă UV, echipamente automate de dezinfecție prin nebulizare și dispenser dezinfectant mâini cu senzor. De toate acestea vor beneficia peste 25.000 de preșcolari și elevi, precum și 3.725 de cadre didactice, nedidactice și personal auxiliar din unitățile școlare din Târgu Mureș. Valoarea totală a proiectului este de 19.944.434,63 lei, din care contribuția Primăriei Târgu Mureș este de 57.120,00  lei.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Inapoi
buton MOL
buton masuri covid19
buton QA COVID19

Proiecte Europene

buton proiecte europene

Iaz Batal

banner iazbatal fazare

Noutăți

buton birou unic
buton parcare
buton taxe impozite3
buton prog sitpf
buton prog acte identitate online
buton prog casatorii online2
buton prog transc online2
buton mobilepay
buton plateste taxe online
buton cinema arta
buton harta targu mures
buton program transport local

Posturi vacante

buton posturi vacante

Proiecte. Strategii

Banner planificare strategica
Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - RO3
buton plan mobilitate urbana
buton sidu
buton calea verde
buton paed
buton gal
buton orasul eco
buton plan urbanistic general
buton atelier urban peisagistica
buton proiectele orasului
buton digital mures
buton cetatea medievala

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

Rețele sociale

FacebookTwitterYoutube

Vizitatori

Azi:1611
Ieri:2517
Săptămânal:6903
Lunar:41974
Toate3393451