Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Proiecte Europene

buton proiecte europene

Iaz Batal

banner iazbatal fazare

Calendarul evenimentelor

<<  Septembrie 2021  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Bilete online

buton teatrul national

Salvați copiii

salvati-copiii-logo

Autoritatea Națională Turism

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

Wikipedia:

wikipedia


 

Inițiativa Primăriei Târgu Mureș, "Adoptă un spațiu verde" a fost primită cu entuziasm de către târgumureșeni. Peste 80 % dintre locuitorii chestionați online au fost de acord cu un astfel de proiect, prin care parcurile sau spațiile verzi din oraș pot fi adoptate de companii, ONG-uri sau asociații de proprietari.

Proiectul "Adoptă un Spațiu Verde" se adresează agenților economici, instituțiilor publice, companiilor, organizațiilor neguvernamentale sau asociațiilor de proprietari care vor să amenajeze și să îngrijească, la alegere, un parc sau spațiu verde.

Proiectul a fost pus în dezbatere publică pe pagina web a Municipiului Târgu Mureș. Târgumureșenii și-au făcut cunoscută opinia printr-un chestionar online și au avut la dispoziție un formular online pentru sugestii și propuneri.

90% dintre cei care au răspuns online locuiesc în Târgu Mureș și consideră parcurile un spațiu de relaxare, un loc pentru joacă sau plimbare.

Peste 50% dintre cei chestionați își doresc parcuri curate, zone de agrement, piste pentru biciclete, zone de odihnă bine întreținute, cu multă vegetație și mobilier modern. Peste 50% pun accentul pe iluminatul modern al spațiilor verzi și al parcurilor. 53% dintre cei care și-au exprimt opinia consideră că sunt importante toaletele publice, dar și prezența agenților de pază și securitate în locurile destinate relaxării.

În ceea ce privește propunerile locuitorilor municipiului Târgu Mureș pentru spațiile verzi /parcuri, cele mai des întâlnite sunt următoarele:

- amenajarea grădinilor/parcurilor cu tematică (englezească, japoneză etc.)

- amenajarea locurilor pentru persoane cu nevoi speciale și pentru vârstnici

- amenajarea locurilor pentru animale de companie

- amplasarea de mese de șah și mese de ping-pong

- amplasarea de toalete publice.

În topul preferințelor parcurilor celor chestionați se află parcul de la Platoul Cornești, cele două din cartierul Tudpr Vladimirescu, Diamant și Armoniei, parcul din Unirii și Mureșeni.

Locuitorii care au răspuns online au venit și cu sugestii, recomandări concrete pentru parcurile actuale: de exemplu, la Platoul Cornești să fie pus la punct un parc de aventuri, tiroliană, centru de închirieri biciclete și teren de paintball, Aleea Sănătății din Dâmbu Pietros să fie extinsă și tot aici, târgumureșenii cer teren de fotbal și piste pentru biciclete. Pentru parcul Rodniciei, cei chestionați au propus înființarea unui teren de tenis cu piciorul pentru copii cu vârsta mai mare de 10 ani.

"Vedeta" chestionarului a fost Parcul Municipal, pentru care târgumureșenii au transmis o mulțime de propuneri: unii au cerut desființarea parcului și plantarea de copaci pe toată suprafața, dar cei mai mulți doresc transformarea lui într-un spațiu neconvențional: loc de picnic pentru familii, piste de skateboard și de role, photo corner, cinematograf sau teatru în aer liber, concerte, food-trucks, spațiu destinat doar animalelor de companie.  

Inițiativa "Adoptă un Spațiu Verde" este un model importat din țările europene și a dat rezultate în mai multe orașe din țară, printre care și Cluj Napoca.  

Parteneriatul dintre Municipiul Târgu Mureș și cei care doresc să adopte un spațiu verde/parc este unul de tip win-win: orașul câștigă spații verzi sau parcuri amenajate și întreținute de diverse entități din mediul privat sau public, iar locuitorii vor avea parte de locuri de relaxare moderne, mai puțină poluare și mai multe spații de divertisment.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Inapoi
buton MOL
buton masuri covid19

Noutăți

buton ghiseu online impozite taxe
buton birou unic
buton parcare
buton taxe impozite3
buton prog sitpf
buton prog acte identitate online
buton prog casatorii online2
buton prog transc online2
buton mobilepay
buton plateste taxe online
buton cinema arta
buton recomandari sezon estival
buton harta targu mures
buton program transport local

Posturi vacante

buton posturi vacante

Proiecte. Strategii

Banner planificare strategica
Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - RO3
buton plan mobilitate urbana
buton sidu
buton calea verde
buton paed
buton gal
buton orasul eco
buton plan urbanistic general
buton puzcp
buton atelier urban peisagistica
buton proiectele orasului
buton digital mures
buton cetatea medievala

Secțiune RUTI conform SNA

banner anticor.fw 

Rețele sociale

FacebookTwitterYoutube

Vizitatori

Azi:410
Ieri:1412
Săptămânal:6583
Lunar:30061
Toate3752620