Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Proiecte Europene

buton proiecte europene

Iaz Batal

banner iazbatal fazare

Protecția consumatorilor

InfoCons

Serviciul de urgență 112

112 logo

Calendarul evenimentelor

<<  Iulie 2022  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Bilete online

buton teatrul national

Salvați copiii

salvati-copiii-logo

Autoritatea Națională Turism

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

Wikipedia:

wikipedia


 

Începând din 17 ianuarie 2022 Primăria Municipiului Târgu Mureș prin operatorul de salubrizare începe primul proiect de colectare selectivă a deșeurilor din istoria orașului. Pentru început, colectarea selectivă va fi implementată în zonele cu locuințe individuale (zona de case), asta înseamnă aproape 7 mii de gospodării din Târgu Mureș. Întreg procesul de implementare va fi unul complex, și va presupune o colaborare strânsă între cetățeni, compania de salubritate și administrația publică locală. Introducerea deșeurilor colectate selectiv în circuitul de reciclare va diminua taxele la depozitare și implicit taxele de salubrizare in viitor se vor diminua. Diferența poate ajunge până la 175 lei/to.

Deșeurile reciclabile vor fi colectate pe patru categorii, în saci de culori diferite:

· Galben: plastic/metal;

· Albastru: hârtie/carton;

· Verde: sticlă

· Deșeuri biodegradabile, pot fi puse în saci de altă culoare.

Operatorul asigură saci colorați (galben, albastru și verde) pentru colectarea deșeurilor reciclabile. În prima parte a lunii ianuarie 2022 firma de salubrizare împarte câte trei saci de culori diferite, astfel o gospodărie va primi, până la debutul campaniei, în total 3 saci. La ridicarea deșeurilor selective, locuitorii vor primi pe loc saci noi pentru următoarea colectare.

Păstrarea curățeniei ține, în primul rând de o educație civică, iar aici suntem cu toții responsabili. Este foarte important ca locuitorii să conștientizeze și să nu amestece tipurile de deșeuri.

Operatorul va colecta sacii cu deșeuri selective amplasați în fața gospodăriilor săptămânal, de luni până sâmbătă, între orele 7.00 și 15.00, după un program prestabilit, pe străzi (lista este atașată la finalul articolului). Deșeurile selective nu se colectează în același zi cu deșeurile menajere (procedura de colectare a acesteia din urmă nu suferă modificări și nu este influențată în niciun fel de colectarea selectivă). Vă rugăm, scoateți sacii înainte cu o zi de data în care a fost programată strada dumneavoastră. Sacii vor fi ridicați de mașini separate (în funcție de categoria de deșeuri,) care nu vor circula neapărat în tandem, dar vor respecta programul prestabilit.

Pentru a informa corect și rapid cetățenii, toate detaliile legate de implementarea proiectului de colectare selectivă a deșeurilor din Târgu Mureș vor ajunge la locuitori prin intermediul unui larg pachet de instrumente de comunicare – scrisori, afișe, mesaje electronice, articole de presă, informări pe rețelele de socializare, etc.

Gestionarea deșeurilor selective colectate va fi sarcina companiei a de salubrizare, care se va ocupa ca, întreaga cantitate colectată să fie transportată și prelucrată la o stație de sortare autorizată.

După implementarea programului la case individuale, în primul trimestru a anului 2022 proiectul va fi extins, pas cu pas, prin program pilot la blocuri. Primăria Târgu Mureș a demarat deja licitația pentru infrastructura necesară. Avem o procedură de licitații, care se încheie în ianuarie 2022, și prin intermediul căreia achiziționăm 216 containere, asta însemnând că în viitorul apropiat vom avea infrastructura pentru 72 de platforme din totalul de 168, necesar, și urmează să includem în bugetul din 2022 și diferența de platforme, astfel încât să ajungem ca până la sfârșitul anului viitor toți târgumureșenii să aibă posibilitatea de a colecta selectiv.

 

Ataşamente:
Download-ează acest fișier (strazi.pdf)Programare străzi
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Inapoi
buton MOL
buton rabla
buton masuri covid19
buton dfltgm
buton prog sitpf

Noutăți

BP
buton birou unic
buton parcare
buton prog acte identitate online
buton prog casatorii online2
buton prog transc online2
buton recomandari sezon estival
buton harta targu mures
buton program transport local

Posturi vacante

buton posturi vacante

Proiecte. Strategii

Banner planificare strategica
Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - RO3
Concurs AMSP3
buton strategia smart city
buton plan mobilitate urbana
buton sidu
buton calea verde
buton paed
buton gal
buton orasul eco
buton plan urbanistic general
buton puzcp
buton atelier urban peisagistica
buton proiectele orasului
buton digital mures
buton cetatea medievala

Secțiune RUTI conform SNA

banner anticor.fw 

Rețele sociale

FacebookTwitterYoutube

Vizitatori

Azi:631
Ieri:1455
Săptămânal:7096
Lunar:8991
Toate4292640