Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Proiecte Europene

buton proiecte europene

Proiecte PNRR

buton pnrr

EU4Business

eu4business

Iaz Batal

banner iazbatal fazare

Protecția consumatorilor

InfoCons

Serviciul de urgență 112

112 logo

fiipregatit.ro

fiipregatit.ro

Calendarul evenimentelor

<<  Iunie 2023  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Bilete online

buton teatrul national

Salvați copiii

salvati-copiii-logo

Autoritatea Națională Turism

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

Wikipedia:

wikipedia


 

Direcția de Asistență Socială Târgu Mureș a publicat pe site-ul municipiului www.tirgumures.ro, un proiect de hotărâre privind modificarea HCL nr. 87 din 22 martie 2018, de acordarea unor sume din bugetul local sub forma unor beneficii de asistență socială, pentru elevii care învață în învățământul preuniversitar de stat, clasele I-XII, din Municipiul Târgu Mureș. Beneficiarii acestui stimulent financiar medico-social în cuantum de 250 lei/elev/lună, sunt momentan, copiii bolnavi de TBC şi care se află în evidența dispensarelor școlare ori bolnavi de diabet, boli maligne, sindromuri de malabsorbţie grave, insuficiențe renale cronice, astm bronșic, epilepsie, cardiopatii congenitale, hepatită cronică, glaucom, miopie gravă, boli imunologice sau infestați cu virusul HIV ori bolnavi de SIDA sau care suferă de poliartrită juvenilă, spondilită anchilozantă ori reumatism articular, handicap locomotor, sau și-au pierdut ambii părinți, cu domiciliul sau reședința pe raza administrativ-teritorială a municipiului Târgu Mureș.

Prin intermediul acestui proiect de hotărâre se dorește introducerea și a altor categorii de boli care să se califice la acordarea stimulentului (boli și tulburări ale sistemului nervos și ale funcțiilor mentale globale, boli ale structurilor și funcțiilor senzoriale, boli ale structurii laringelui și funcțiilor sale, boli ale structurii sistemului cardiovascular și ale funcțiilor sale, boli ale structurii aparatului respirator și ale funcțiilor sale, boli ale structurii sistemului imunitar și ale funcțiilor sale, boli ale structurii și funcțiilor sistemelor digestiv, metabolic și endocrin, boli ale structurii funcțiilor aparatului urinar cu sau fără insuficiență renală cronică (IRC), indiferent de cauză, boli ale structurii și funcțiilor aparatului locomotor și corespunzătoare mișcării, boli ale structurii pielii, anexelor și funcțiilor tegumentului, boala canceroasă, boli genetice, transplantul de organe, țesuturi și celule, stările post-transplant, orice altă boală, tulburare sau afecțiune, de exemplu, cronică/genetică/care necesită tratament îndelungat pentru cel puțin 6 luni sau servicii de abilitare și reabilitare pentru cel puțin 6 luni sau îngrijiri paliative), precum și posibilitatea acordării acestui stimulent copiilor înscriși în clasa 0 și renunțarea la condiția obligatorie a achitării taxelor către bugetul local.

            Totodată, se urmărește acordarea posibilității beneficiarilor de a face dovada bolii fie cu certificatul de încadrare în grad de handicap, fie cu certificatului eliberat de medicul specialist și avizat de medicul de familie/medicul de la cabinetul școlar, pentru copiii care nu sunt încadrați în vreun grad de handicap. Justificarea modificărilor propuse se bazează pe motivul că actualele condiții sunt restricitive, un număr mare de copii neîncadrându-se în condițiile actualei hotărâri de consiliu local în vigoare.

            În anul 2020, destinatarii acestui beneficiu social au fost 185 de elevi de pe raza Municipiului Târgu Mureș, suma totală acordată fiind de 517.000 lei. În anul 2021, acest beneficiu a fost acordat unui număr de 208 elevi, în sumă totală de 574.000 lei. În urma eliminării condițiilor restrictive, se estimează o creștere a numărului de beneficiari la 286.

Proiectul de hotârâre mai sus menționat poate fi consultat accesând link-ul. Propunerile, sugestiile, precum și opiniile cu valoare de recomandare privind proiectul de hotărâre se pot depune pe adresa de e-mail: registratura.das@tirgumures.ro.

Direcția de Asistență Socială Târgu Mureș

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Inapoi
buton MOL

Evenimente

afis 1 iunie s 2023

Grafic lunar colectare deseuri

buton program multianual sustinere familii

seretirgumures
dastgmures ro
buton dfltgm
buton prog sitpf

Covid-19

buton masuri covid19

Noutăți

BP
buton birou unic
buton parcare
buton prog acte identitate online
buton prog casatorii online2
buton prog transc online2
buton recomandari sezon estival
buton harta targu mures
buton program transport local

Posturi vacante

buton posturi vacante

Proiecte. Strategii

Banner planificare strategica
Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - RO3
Concurs AMSP3
buton strategia smart city
buton plan mobilitate urbana
buton sidu
buton calea verde
buton paed
buton gal
buton orasul eco
buton plan urbanistic general
buton puzcp
buton atelier urban peisagistica
buton proiectele orasului
buton digital mures
buton cetatea medievala

Secțiune RUTI conform SNA

banner anticor.fw 

Rețele sociale

FacebookTwitterYoutube

Vizitatori

Azi:1169
Ieri:1411
Săptămânal:6250
Lunar:1169
Toate4619393