Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Proiecte Europene

buton proiecte europene

Proiecte PNRR

buton pnrr

EU4Business

eu4business

Iaz Batal

banner iazbatal fazare

Protecția consumatorilor

InfoCons

Serviciul de urgență 112

112 logo

fiipregatit.ro

fiipregatit.ro

Calendarul evenimentelor

<<  Martie 2023  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Bilete online

buton teatrul national

Salvați copiii

salvati-copiii-logo

Autoritatea Națională Turism

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

Wikipedia:

wikipedia


 

Direcția de Asistență Socială Târgu Mureș s-a alăturat inițiativei doamnei deputat Csép Andrea, instituțiilor publice și organizațiilor care susțin conștientizarea și combaterea violenței asupra femeilor, din dorința de a ne uni eforturile împotriva acestui fenomen.

Evenimentul marchează seria celor 16 zile de activism în perioada 25 noiembrie (Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor) – 10 decembrie (Ziua Internațională a Drepturilor Omului).

Cu acest prilej, reprezentanții Direcției de Asistență Socială Târgu Mureș condamnă ferm orice formă de violență împotriva femeilor și fetelor și reiterează angajamentul de a continua să sprijine autoritățile în eforturile de combatere a acestui fenomen care, din păcate, ia amploare din ce în ce mai mare.

Violența împotriva femeilor, fie ea agresiune sexuală, viol sau „violență domestică", reprezintă una dintre cele mai grave încălcări ale drepturilor omului, iar tăcerea ajută agresorii, în timp ce victimelor li se iau vocea și șansa de a primi ajutor din afară.

La nivelul Direcției de Asistență Socială Târgu Mureș, atât în anul 2021, cât și în anul 2022 am contractat, prin Institutul European de Sănătate a Reproducerii,  servicii sociale destinate pentru victimele violenței domestice astfel: servicii de adăpost pentru victime ale violenței domestice de care au beneficiat 35 de persoane, din care: 14 femei și 21 de copii (anul 2021), precum și 25 de persoane, din care: 11 femei și 14 copii (anul 2022, până în prezent); respectiv, servicii de informare, consiliere (psihologică, juridică, asistență socială etc.) prin centrul de prevenire și combatere a violenței domestice de care au beneficiat 50 de femei și 1 bărbat (anul 2021) și 35 de femei (anul 2022, până în prezent). Cred că suntem singura instituție publică din țară care contractăm astfel de servicii, și printre puținele autorități locale care finanțăm acest tip de servicii sociale. Totodată, prin serviciul social „Adăpost de Noapte" care funcționează în cadrul Direcției, acordăm găzduire acelor agresori care trebuie să părăsească domiciliul și nu au unde să locuiască. De asemenea, avem în analiză posibilitatea de a înființa în aceeași locație, în parteneriat cu Institutul European pentru Sănătatea Reproducerii, un centru pentru agresori, unul din serviciile lipsă în Municipiul Târgu Mureș.

Noi, instituțiile publice și ONG-uri deopotrivă, trebuie să schimbăm percepția greșită potrivit căreia violența domestică este un comportament normal, avem cu toții responsabilitatea de a ajuta, de a respinge în mod deschis actele de violență sau hărțuire și nu în ultimul rând, de a sprijini victimele." a declarat Andreia Moraru, Director Executiv Direcția de Asistență Socială Târgu Mureș.

Cinci femei au fost ucise în fiecare oră, anul trecut, de parteneri sau membri ai familiei, arată un raport ONU. Femeile au dreptul la o viață în siguranță atât pe stradă, cât și acasă!

Direcția de Asistență Socială Târgu Mureș

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Inapoi
buton MOL

Grafic lunar colectare deseuri

buton program multianual sustinere familii

dastgmures ro
buton dfltgm
buton prog sitpf

Covid-19

buton masuri covid19

Noutăți

BP
buton birou unic
buton parcare
buton prog acte identitate online
buton prog casatorii online2
buton prog transc online2
buton recomandari sezon estival
buton harta targu mures
buton program transport local

Posturi vacante

buton posturi vacante

Proiecte. Strategii

Banner planificare strategica
Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - RO3
Concurs AMSP3
buton strategia smart city
buton plan mobilitate urbana
buton sidu
buton calea verde
buton paed
buton gal
buton orasul eco
buton plan urbanistic general
buton puzcp
buton atelier urban peisagistica
buton proiectele orasului
buton digital mures
buton cetatea medievala

Secțiune RUTI conform SNA

banner anticor.fw 

Rețele sociale

FacebookTwitterYoutube

Vizitatori

Azi:1137
Ieri:1851
Săptămânal:2988
Lunar:28986
Toate4526466