Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Proiecte Europene

buton proiecte europene

Proiecte PNRR

buton pnrr

POIM 2014 - 2020

buton poim

EU4Business

eu4business

Iaz Batal

banner iazbatal fazare

Protecția consumatorilor

InfoCons

Serviciul de urgență 112

112 logo

Ziua informării preventive

ziua inform preventive

fiipregatit.ro

fiipregatit.ro

Calendarul evenimentelor

<<  Iulie 2024  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Bilete online

buton teatrul national

Salvați copiii

salvati-copiii-logo

Autoritatea Națională Turism

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

Wikipedia:

wikipedia


 

Prezentul ne arată o realitate tristă și alarmantă privind drogurile. Considerăm că, împreună cu toate instituțiile abilitate, trebuie să investim efectiv în bunăstarea tinerilor și în special a copiilor, a familiilor și a comunității din care aceștia fac parte. Drogurile pot afecta sănătatea fizică, mintală, viața de familie, munca sau studiile, relațiile personale și sociale. Mulți dintre cei care cad în patima consumului de droguri, au la bază cauze prea bine cunoscute: familii disfuncționale, abuzuri emoționale sau fizice în copilărie, modele paterne toxice, pierderea unei relații sau absența iubirii, depresie, iar procesul - obișnuință, comportament compulsiv, dependență de substanță – devine complet, din păcate. Cum se poate una ca asta? Destul de ușor, iar una dintre concepțiile comune este că aceia care consumă în mod abuziv droguri ar trebui să poată să se oprească din a face acest lucru doar dacă au voința necesară să își schimbe comportamentul. Problema este însă mult mai complexă - dependența de droguri este o boală care are impact asupra creierului, și din cauza aceasta, nu poate fi vorba doar de voință. Da, e greu să renunți la droguri. Drumul, pentru multe persoane este de a găsi un program de reabilitare care să fie cu adevărat eficace și eficient pe viitor." a declarat conducerea Direcției de Asistență Socială Târgu Mureș.

Conform statisticilor, 10,7% dintre persoanele cu vârsta cuprinsă între 15-64 ani au consumat cel puțin un tip de drog ilicit de-a lungul vieții. Confortul oferit de aceste substanțe pare să constituie o scăpare din golul interior, însă când euforia temporară indusă de droguri încetează, întoarcerea stării neplăcute devine intolerabilă astfel încât dependența de droguri ajunge să devină un stil de viață.

În cadrul proiectului „Abordare integrată a sărăciei și excluziunii sociale în beneficiul comunităților marginalizate din Municipiul Târgu Mureș" – cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman (POCU) 2014-2020, Direcția de Asistență Socială Târgu Mureș a înființat, licențiat și pus la dispoziția comunității, Centrul de zi privind recuperarea din adicții. Prin acest centru, ne dorim să contribuim la combaterea fenomenului social generat de consumul de droguri în rândul tinerilor și nu numai, prin creșterea gradului de conștientizare a acestei categorii în privința pericolului pe care îl reprezintă aceste substanțe și furnizarea de servicii de asistență specializată ce au ca finalitate integrarea socială.

Dacă te confrunți cu probleme privind consum de substanțe interzise, tutun sau alcool, sau pur și simplu dorești să ajuți pe cineva cunoscut în a depăși/rezolva aceste dependențe, personalul Centrului de zi privind recuperarea din adicții îți stă la dispoziție zilnic la numărul de telefon: 0725403353, asigurându-te totodată, de confidențialitatea tuturor datelor și informațiilor cu caracter personal.

Direcția de Asistență Socială Târgu Mureș

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Inapoi
buton MOL

buton program transport local

buton program multianual sustinere familii

Grafic lunar colectare deseuri

buton spclep
buton weekend ro
seretirgumures
dastgmures ro
buton dfltgm
buton prog sitpf

Noutăți

BP
buton birou unic
buton parcare
buton parcare
buton prog acte identitate online
buton prog casatorii online2
buton prog transc online2
buton recomandari sezon estival
buton harta targu mures

Posturi vacante

buton posturi vacante

Proiecte. Strategii

Banner planificare strategica
Banner SIPOCA
Banner POCA
buton strategia smart city
buton plan mobilitate urbana
buton sidu
buton calea verde
buton paed
buton gal
buton orasul eco
buton plan urbanistic general
buton puzcp
Concurs CIPS ro 180
Banner PtaCuzaVodaRO 180
BannerMyCity - RO3
Concurs AMSP3
buton atelier urban peisagistica
buton proiectele orasului
buton digital mures
buton cetatea medievala

Secțiune RUTI conform SNA

banner anticor.fw 

Rețele sociale

FacebookTwitterYoutube

Vizitatori

Azi:1621
Ieri:2202
Săptămânal:6894
Lunar:28569
Toate5191912