UCS Târgu Mureș

buton UCS

Calendarul evenimentelor

<<  August 2020  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Oraș Digital European

banner orasdigital

Program operațional

proiecttgms

Bilete on-line

teatru

Ordine și siguranță

180x150

Salvați copiii

salvati-copiii-logo

Autoritatea Națională Turism

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

e-Romania

sis2 

Wikipedia:

wikipedia

Mărime text:

 

O delegaţie din partea Primăriei Tîrgu-Mures a participat, în perioada 13- 16 Octombrie 2010, la Forumul Mondial de E-democratie desfăsurat în Franta, Issy-les Moulineaux, unul dintre cele mai importante evenimente la nivel european în domeniul tehnologiilor informatiei pentru sectoarele public si privat.
Delegatia condusă de primarul Dorin Florea, singura administratie locală reprezentată din România, a participat în cadrul evenimentului la o serie de întâlniri esentiale în vederea colaborării cu institutii si entităti internationale pentru dezvoltarea municipiului Tîrgu-Mures si atragerea de fonduri europene si guvernamentale.

Alături de administratii locale si guvernamentale din alte 38 de tări, Primăria Tîrgu-Mures a fost prezentă în cadrul discutiilor de strategie la nivel international· pentru· dezvoltarea infrastructurilor IT&C moderne în serviciul cetătenilor si a mediului de afaceri. În cadrul evenimentului, au fost ilustrate studiile de caz recunoscute la nivel mondial, cum este şi cazul orasului Issy-les-Moulineaux, astăzi, considerat al 7-lea oras digital din lume.
Issy-les-Moulineaux, oras adiacent Parisului, a reusit în mai putin de 20 de ani să devină dintr-o suburbie un centru de afaceri prosper, care găzduieste sediul unora dintre cele mai mari corporatii IT&C si media din lume, datorită strategiei administratiei locale bazată pe inovatie, tehnologie si parteneriate public-private. La o populatie de doar 60.000 de locuitori, Issy oferă astăzi peste 70.000 de locuri de muncă si o infrastructură recunoscută ca standard international.
Agenda de discutii internationale a primăriei a inclus posibilitatea afilierii municipiului Tîrgu Mures la reteaua de autorităti locale Global Cities Dialogue (GCD),· în calitate de membru activ, retea care cuprinde peste 200 de orase din întreaga lume. Cu această ocazie, primarul Dorin Florea s-a întâlnit cu reprezentantii administratiilor locale din Luxemburg si Manchester, prezenti la Issy si, de asemenea, cu consultanti europeni pentru proiectele finantate cu fonduri nerambursabile.
Un alt set de întâlniri a fost organizat pentru proiectul EPIC – European Platform for Inteligent Cities (Platforma Europeană pentru Orase Digitale), depus la Comisia Europeană de un consortiu din care fac parte municipalitătile din Tîrgu-Mures, Bruxelles, Manchester si Issy-les-Moulineaux în vederea accesării de fonduri nerambursabile pentru modernizarea serviciilor publice.·
În vederea atragerii partenerilor internationali si a celor mai bune practici la nivel european pentru dezvoltarea orasului Tîrgu-Mures, delegatia primăriei a initiat discutii în vederea parteneriatelor pe termen lung cu liderii autoritătilor locale din Issy, printre care primarul Issy-les-Moulineauyx, dl. Andre Santini si Directorul de Strategie Issy Multimedia, dl Eric Legale, dar si cu reprezentantii departamentului de amenajare urbanistică, aceştia explicând modelul aplicat de Issy-Les-Moulineaux de investitii prin parteneriatele cu mediul privat pentru dezvoltarea infrastructurii locale.·
Delegatia Primăriei Tîrgu-Mures a fost compusă din dl. Dorin Florea, primarul municipiului Tîrgu-Mureş, Arhitectul sef al Primăriei, dna Dana Mihet, si echipa de consultanti· ai Primăriei pentru strategia de dezvoltare sectorială IT&C şi, nu în ultimul rând dl. Bogdan Savonea, Şef Cabinet Secretar de Stat din cadrul Ministerului Comunicatiilor si Societătii Informationale.· Pentru mai multe detalii privind evenimentul prezentat, vă invităm să accesaţi următorul link.       

 

Vizualizări: 32347

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Inapoi

buton MOL

lucrari stradale
buton bike track2

buton QA COVID19

Proiecte Europene

buton proiecte europene

Iaz Batal

banner iazbatal fazare

Noutăți

buton parcare
buton taxe impozite3
buton prog sitpf
buton prog acte identitate online
buton prog casatorii online2
buton prog transc online2
mobilepay.fw
taxe_online1
arta3d
banner_harta
ban siletina
locuri de munca

Proiecte. Strategii

Banner planificare strategica
Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - RO3
plan mobilitate
banner sidu.fw
banner calea verde
banner paed1.fw
grupul de actiune
banner_proiecte1
Digital Mures
Oras ECO
banner_pug
banner_arh
banner iaz.fw

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

Rețele sociale

FacebookTwitterYoutube

Vizitatori

Azi:203
Ieri:803
Săptămânal:8127
Lunar:8655
Toate3193587